TÜRKİYE ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ VIII. TEKNİK KONGRESİ SONA ERDİ

TÜRKİYE ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ VIII. TEKNİK KONGRESİ SONA ERDİ
MERKEZ
16.01.2015

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi‘nde 5 gün süren Türkiye Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi‘ni 1500‘e yakın kişi izledi. 400‘ü aşkın akademisyen, araştırmacı, uzman ve bürokratın katkı verdiği kongrede, toplam 17 oturumda 74 bildiri sunuldu.

 

ODA`mızca düzenlenen Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi 16 Ocak 2014 Cuma günü sona erdi.

Kongrenin cuma günü yapılan "Gıda Endüstrisi, Gıda Güvenliği ve Tüketici Hakları" başlıklı XV. oturumunu Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi‘nden Prof. Dr. Celalettin KOÇAK yönetti. Oturumda konuşmacı olarak, Prof. Dr. Erdoğan GÜNEŞ, Prof. Dr. Barbaros ÖZER (Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi), Prof. Dr. İbrahim HAYOĞLU (Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi), Doç. Dr. Gülsün A. EVRENDİLEK (AİBÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi) Prof. Dr. Metin S. SÜRÜCÜOĞLU (Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi) ve Prof. Dr. Zerrin ENGİNKAYA (Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi) yer aldı. 

Kongrenin, "Kırsal Kalkınma, Üretici Örgütlenmesi ve İşgücü" başlıklı XVI. oturumu Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin YILDIRAK başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda Yönetim Kurulu Üyemiz ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent GÜLÇUBUK, Doç. Dr. Hacer ÇELİK (SDÜ Ziraat Fakültesi), Prof. Dr. İ. Hakkı İNAN (Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi) ve Doç. Dr. Yeşim Benal YURTLU (OMU Ziraat Fakültesi) bildiri sundu. 

Kongrenin son oturumu "Tarımsal Eğitim, Araştırma, Danışmanlık ve Yayım Hizmetleri" konusunda gerçekleştirildi. Oturumu Ankara Üniversitesi emekli Rektörü ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal TALUĞ yönetti. Oturumda konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÇOLAK, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Doç. Dr. Masum BURAK, Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ (Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi) ve Prof. Dr. Orhan ÖZÇATALBAŞ (Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi) yer aldı.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi‘nde 5 gün süren Türkiye Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi‘ni 1500‘e yakın kişi izledi. 400‘ü aşkın akademisyen, araştırmacı, uzman ve bürokratın katkı verdiği kongrede, toplam 17 oturumda 74 bildiri sunuldu. Kongre, hazırlanan sonuç bildirisinin okunmasıyla sona erdi.

Okunma Sayısı: 135
Fotoğraf Galerisi