UHK TOPLANTISI ADANA’DA YAPILDI

UHK TOPLANTISI ADANA’DA YAPILDI
KONYA
30.05.2011

Ulusal Hububat Konseyi 3. Toplantısını, 21 Mayıs 2011 tarihinde Adana Ticaret Borsası ev sahipliğinde Adana’da gerçekleştirdi.

 

Ulusal Hububat Konseyi (UHK) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ÇEVİK‘in başkanlığında yapılan toplantı UHK Yönetim Kurulu üyeleri Yaşar SERPİ, Mustafa YILMAZKART, Şahin BİLGİÇ, Prof. Dr. Bayram SADE, Mehmet TABUR, A. Turgay YETİŞ, M. Namık KÖKLÜSOY, ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR‘ın yanı sıra Araştırma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Süleyman SOYLU ve Genel Sekreter İsmail ÖZKAN‘ın katılımıyla gerçekleşti.

Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin BİLGİÇ‘in ev sahipliğinde yapılan toplantıda, dünya ve ülkemiz hububat piyasalarındaki gelişmeler değerlendirildi.

Toplantıda Buğday, Arpa, Mısır ve Çeltik ürün gruplarının Dünya‘da ve Türkiye‘deki durumları ile ilgili olarak ayrı ayrı geniş raporlar hazırlayarak Tarım Bakanlığı ile paylaşma kararı alındı. Bu kapsamda Başkan Vekili Yaşar SERPİ koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Ali TOPAL akademik başkanlığında öğretim üyeleri Prof. Dr. Hüseyin ÖĞÜT,  Prof. Dr. Bayram SADE, Prof. Dr. Süleyman SOYLU,  Doç. Dr. Nuh BOYRAZ, Doç. Dr. Nermin BİLGİÇLİ, Yrd. Doç. Dr.  Mithat DİREK‘ten oluşan ‘Buğday Raporu Kurulu‘nun hazırladığı rapor, Konsey‘de görüşüldü. Rapora son hali verilerek Bakanlığa sunulması kararlaştırıldı. Aynı toplantıda Mısır Raporu‘nun hazırlanması için gerekli çalışmaların yapılması kararı alındı.

Okunma Sayısı: 760
Fotoğraf Galerisi