ULUSAL HUBUBAT KONSEYİ MAYIS AYI TOPLANTISINA KATILDIK

ULUSAL HUBUBAT KONSEYİ MAYIS AYI TOPLANTISINA KATILDIK
KONYA
24.05.2016

Ulusal Hububat Konseyi' nin Mayıs ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 14 Mayıs 2016 tarihinde Konya' nın Karapınar İlçesi Karapınar KAR-YEM Yem San. Ve Tic. A.Ş. de gerçekleştirildi.

 

 Ulusal Hububat Konseyi` nin toplantısında; son 3 aylık ilkbahar dönemindeki Türkiye geneli ve Konya Bölgesindeki yağışların hububat alanlarına etkileri ve arazi durumlarının değerlendirmeleri yapıldı. İç Anadolu Bölgesinin Güneyi (Konya, Karaman), Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinde geçen yıla kıyasla ciddi bir verim azalması, uzun yıllar ortalamasına göre de rekolte de azalma, Ülkemizin diğer bölgelerinde ise uzun yıllar ortalamalarına yakın bir üretim tahmin edilmekte olduğu görüşlerine varıldı.

 

Toplantıya KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram SADE, Ulusal Hububat Konseyi Yönetim kurulu Başkanı Mustafa YILMAZKART, TEKNOKENT Yön. Kur. Bşk. Ve Şube 2. Başkanımız Prof. Dr. Süleyman SOYLU, KTB Bşk. Vekili Namık KÖKLÜSOY, KTB Meclis Üyesi Özkan TAŞPINAR, KTB Basın Müşaviri İsmail ÖZKAN, Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ, Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Fuat KUNDURACI, Ulusal Hububat Konseyi önceki dönem başkanları Ali SÜRÜCÜ ve Mustafa ÇEVİK katıldı.

 

Okunma Sayısı: 71
Fotoğraf Galerisi