ULUSAL MISIR KONGRESİ

ULUSAL MISIR KONGRESİ
KONYA
26.01.2015

Ulusal Mısır Kongresi, 17 Ocak 2015 Cumartesi günü Adana`da gerçekleştirildi.

 

Ulusal Hububat Konseyi, Adana Ticaret Borsası, Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği, Anadolu Nişasta ve Glikoz Sanayicileri Derneği birlikteliğiyle Adana‘da düzenlenen "Ulusal Mısır Kongresi"ne Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubemizden Başkanımız Celil ÇALIŞ, II. Başkanımız Prof. Dr. Süleyman SOYLU ile TMMOB ZMO adına UHK Yönetim Kurulu Üyesi Özkan TAŞPINAR katıldı.

Türkiye ve Dünyada önemi gittikçe artan Mısırın; üretimi, sanayisi ve ticaretinin ele alındığı "Ulusal Mısır Kongresi" Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Mustafa YILMAZKART, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin BİLGİÇ ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin ARZU‘nun açılış konuşmalarıyla başladı.

Konuşmaların ardından başlayan oturumlarda Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rint AKYÜZ "Nişasta Sanayinde Mısır", Anadolu Nişasta ve Glikoz Sanayi Derneği Genel Sekreteri Edip H. AKKAŞ "Sivil Toplum Örgütlerinin Sektörel Önemi", Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman SOYLU "Türkiye ve Dünya‘da Mısır Üretimi", Türkiye Yem Sanayicileri Derneği Başkanı Ülkü KARAKUŞ "Yem Sanayisinde Mısır", TMO Genel Müdür Yardımcısı Mustafa ERDOĞAN "Mısır Ticaretinde TMO Politikaları", Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt GÜMÜŞ "Türkiye ve Dünya‘da Mısır Üretiminde Gelişme ve Politikalar", Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Hakan ÖZKAN "GDO ve Mısır", Yum-Bir Başkanı Hasan KONYA "Kanatlı Sektöründe Mısır", TÜRKTOB Genel Sekreteri Dr. Muhteşem TORUN "Mısır Tohumculuğu", Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet HOMURLU "Mısırın Yetiştiricilik Sorunları",  Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Dr. İbrahim CERİT "Araştırıcı Gözüyle Mısır" konularında yaptıkları araştırma ve çalışmalarını paylaştılar.

Kongre panelist ve sponsorlar adlarına Tema Vakfı tarafından dikilen fidan sertifikalarının takdimi ile son buldu.

Kongre Sonuç Bildirgesi ise önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

Okunma Sayısı: 92
Fotoğraf Galerisi