"YEMEKLİK BAKLAGİL ÇALIŞTAYI"

"YEMEKLİK BAKLAGİL ÇALIŞTAYI"
KONYA
07.03.2014

GTH Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yemeklik Baklagil Çalıştayı'na Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ katıldı.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yemeklik Baklagil Çalıştayı 5-6 Mart 2014 tarihlerinde Konya‘da yapıldı.

Çalıştaya Konya Valisi Muammer EROL, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt GÜMÜŞ, Üniversitelerimizden temsilciler, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray GENÇER, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin BAYDAR, Mardin, Isparta, Karaman İl Müdürleri ve Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanımız Celil ÇALIŞ ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından, çalıştay programı doğrultusunda; ‘Bakliyat Yetiştiriciliği ile Bakliyat Pazarlaması ve Tüketimi Çalışma Grupları‘ şeklinde iki ayrı çalışma grubu oluşturularak çalıştay oturumlarına geçildi.

Bakliyat Yetiştiriciliği Çalışma Grubunda; sertifikalı tohum kullanımı, hastalık ve zararlılar ile mekanizasyon başlıkları altında değerlendirmeler yapıldı. Bakliyat Pazarlaması ve Tüketimi Çalışma Grubunda ise sözleşmeli üretim, pazarlama, finansman, lisanslı depoculuk, ürün ihtisas borsası, beslenme alışkanlıkları ve tüketimi artırmaya yönelik çalışmalar ele alındı.

Okunma Sayısı: 186
Fotoğraf Galerisi