YENİ ALANYA GAZETESİ: HEM ZAMLANDI HEM ZEHİR YEDİRİYORLAR!- 14 ARALIK 2021

YENİ ALANYA GAZETESİ: HEM ZAMLANDI HEM ZEHİR YEDİRİYORLAR!- 14 ARALIK 2021
MERKEZ
15.12.2021

"Gıda ürünleri zam üstüne zamlanırken yurt dışına ihraç edilen mallarda çıkan zehirli kimyasallar yüzünden ürünler geri dönüyor. Ürünlerin çöpe gitmemesi için ilaç kullanımının arttırıldığı ortaya çıktı."

 

Türkiye gıda enflasyonu ile boğuşurken, tarım ihracatında son dönemde özellikle sebze meyvede ‘ciddi seviyede zehirli` diye Avrupa Birliği (AB) kapısından dönen ürün miktarında dikkat çekici bir artış yaşanıyor.


AB son raporunda bu artışın altını çizerken artan pahalılık dikkate alındığında bu sebze meyvenin Türkiye pazarına sokulmadan imha edilip edilmediğine dair de kuşkular oluşuyor.

 190 parti malda çıktı

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, “İlgili yönetmeliğe göre geri gönderilen gıda ürünlerinin imha edilmesi gerek. Ancak bu ürünlerin imha edilip edilmediğine dair bir belgenin kamuoyuna açıklanmaması, iade ürünlerin iç pazarda tüketime sunulup sunulmadığına dair endişeleri giderememektir” dedi. Avrupa Birliği Gıda ve Yemler için Hızlı Alarm Sistemi (RASFF) son olarak yayınladığı 2020 raporunda Türkiye`deki artışın altını çiziyor. Sistemde son 1 yılda en çok bildirim gelen 10 konu başlığının 3`ünde Türkiye var. Türkiye`den giden 190 ayrı parti meyve sebze ürününde pestisit kalıntısı bulunmuş.

 

Haber kaynağına ulaşmakm için lütfen TIKLAYINIZ. 

Okunma Sayısı: 133
Fotoğraf Galerisi