YIRCA KÖYLÜLERİ İLE DAYANIŞMA VE ZEYTİN FİDANI DİKİMİ

YIRCA KÖYLÜLERİ İLE DAYANIŞMA VE ZEYTİN FİDANI DİKİMİ
İZMİR
10.11.2014

Soma`nın Yırca köyünde 6000 adet zeytinleri katledilen Yırca köylüleri ile dayanışmak köylülere uygulanan zorbalığı ve hukuksuzluğa karşı çıkmak için Yırca`ya gittik.

 

 

Manisa‘nın Soma İlçesi Yırca Köyü‘nde  yapılmak istenen termik santrale karşı iki aydır direnen Yırca köylülerinin 6000 zeytin ağacı 7 Kasım sabaha karşı Kolin Enerji tarafından hukuksuz ve zorbaca katledildi. Bu katliama sessiz kalmamak için 9 Kasım‘da daha önce planladığımız doğa yürüyüşü etkinliğimizi iptal ederek Manisa Şube Başkanımız  İbrahim DEMRAN, Genel Başkanımız Özden GÜNGÖR, TMMOB adına Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baran BOZOĞLU, ÇMO İzmir Şube Başkanı Helil KINAY ve dostlarımızla birlikte iki otobüsle Yırca‘ya gittik. Burada yanımızda götürdüğümüz zeytin fidanlarımızı dikerek yapılan hukuksuzluğun karşısında köylülerimizin ve zeytinliklerimizin yanında olduğumuzu ifade ettik.

Oda Başkanımız Özden GÜNGÖR, zeytin ağaçlarının kesilmesinden sadece saatler sonra Danıştay‘ın alanla ilgili acele kamulaştırma kararının yürütmesini durdurduğunu, yaşanan olayların hukuksuzluk ve açgözlülüğün hangi noktalara geldiğini gösterdiğini, mücadelenin asıl şimdi başladığını ifade etti. Köylülerimizin yaralarını saracağımızı Ziraat Mühendisleri Odası olarak buraya tekrar zeytin dikeceğimizi her türlü teknik, maddi manevi desteği vereceğimizi kaydetti. 

Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ de Yurt, Cumhuriyet ve Evrensel gazeteleri ile İMC TV‘ye konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak mücadeleye devam edeceğimizi, 3573 sayılı yasada yapılmak istenen değişikliklerle zeytinliklerin yağma ve talana açık hale getirilmek istendiğini söyledi. Ayrıca 6-7 Kasım gecesi hukuksuz kesim ve köylülerin darp edilmesi ile ilgili olarak Jandarma komutanı ve Valinin yapılanlardan sorumlu olduğunu bu nedenle suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

 

Okunma Sayısı: 63
Fotoğraf Galerisi