ZEYTİN GEN MERKEZİNE GECE KARANLIĞINDA GİRENLER YANGINDAN MAL KAÇIRANLARDIR!

ZEYTİN GEN MERKEZİNE GECE KARANLIĞINDA GİRENLER YANGINDAN MAL KAÇIRANLARDIR!
ADANA
19.10.2011

Adana`dan Merkez Valiliğine atanan İlhan ATIŞ döneminde Zeytin Gen Merkezi konusunda sağlanan uzlaşma Vali Hüseyin Avni Coş tarafından bozuldu.

 

Geçtiğimiz Nisan ayında Fen Lisesi yaptırılacağı gerekçesiyle ağaçların söküldüğü ancak mahkemenin yürütmeyi durdurma kararından sonra durdurulan söküm çalışmaları önceki gün yeniden başladı. Havanın kararmasıyla birlikte (zeytinlik çevresindeki sokak lambalarının tamamı karartılmış) merkez Sarıçam İlçesi Balcalı Mevkii‘nde, kullanım hakkı ÇU‘ye ait olan zeytin gen bahçesine dozer ve kamyonlarla gelen İl Özel İdaresi görevlileri, üzerinde meyvesi bulunan zeytin ağaçlarını kökünden sökmeye başladı. Dozerler, bahçe içindeki yolu kamyonların daha rahat hareket etmesi için genişletti. Bahçede söküm yapan görevliler adına konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş‘un emriyle geldiklerini ve başka bir açıklama yapamayacaklarını söyledi. 

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Merkezi‘nin açtığı davada mahkemenin verdiği yürütmenin durdurulması kararına rağmen 30-35 yıllık zeytin ağaçlarının söküldüğünü kaydeden Gen Merkezi yetkilileri tepkilerini dile getirdi.

Çalışmadan haberdar edilen CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şahin Yeter, ÇETKODER Başkanı Mustafa Göktaş ve çok sayıda Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve öğrenciler iş makinelerini durdurmak için Zeytin Gen Bahçesi‘ne geldiler. Bu sırada Kanal A Televizyonu‘nun olay yerinden canlı yayına başlaması ve duyarlı yurttaşların Vali COŞ‘a telefonla ulaşıp katliama tepki göstermesi üzerine dozer ve kamyonlar bahçe dışına çıkarıldı.

Okunma Sayısı: 1556
Fotoğraf Galerisi