ZİRAAT MÜHENDİSLERİNDEN TARİŞ’E DESTEK - EVRENSEL

MERKEZ
07.04.2010

Ender Gündüz - Ayşen Güven

 

FABRİKALARI kapatıldığı için eşleriyle, çocuklarıyla 38 gündür direnişte olan TARİŞ İplik Fabrikası işçileri mücadeleye devam ediyor. Önceki gün Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Doktor Gökhan Günaydın yönetim üyeleriyle birlikte TARİŞ İplik Fabrikası işçilerini ziyaret etti.
Alkış ve sloganlarla TARİŞ Genel Müdürlüğü önüne gelen Günaydın konuşmasında, "Türkiye‘de bugün her yer bir mücadele alanına dönüşmüştür. Birkaç gün evvel TEKEL işçileriyle beraberdik, ardından İstanbul‘da itfaiye işçileriyle beraberdik. Çünkü Türkiye‘de artık gizlenecek bir şey kalmadı. İktidarın işçi düşmanı, emek düşmanı, köylü düşmanı politikaları, alın teriyle geçinen kim varsa onları düşman politikaları, üretimi tasfiye etme ve Türkiye‘yi bağımlılaştırma politikaları artık gün yüzüne çıktı. Bu ülkenin Başbakanı söylemedi mi, "ayaklar mı baş olacak"! Yani bu ülkenin işçisine, emekçisine ve köylüsüne, sen ayaksın, yerini bil diyor. Evet, biz yerimizi biliyoruz, bizim yerimiz fabrikalar, bizim yerimiz bu memleket, başka yerimiz yok. Onun için siz yerinizi bilin. Bir zamanlar beyaz yakalı, mavi yakalı derlerdi, bir ayrımdan bahsederlerdi. Sanki emek bir bütün değil, mühendis ve işçinin hakları, çıkarları bir bütün değil. Oysa alın teriyle kazanan kim varsa emeğin bütününü oluşturuyor " diye konuştu.
‘PAMUĞUMUZU NEREYE VERECEĞİZ?‘
Direnişteki oğluna destek olmak için gelen Şükran Erim ise, "Biz kendimiz çiftçiyiz, 11 yaşından beri çiftçilik yapıyoruz, tarım bitti, çiftçilik bitti. Başkan da sıfıra çıkardı 800 kişiyi, niçin bu çocukların hakkını ödemiyor. 14 sene oldu benim oğlum burada çalışıyor, fabrikayı açmıyorlarsa paralarını versinler. Pamuğumuzu nereye vereceğiz, zeytinimiz var, yağımızı alan yok, satan yok, her tarafı kapattılar "dedi.
Yine çiftçilerden Mehmet amcanın da hem oğlu hem damadı TARİŞ İplik‘te çalışıyor. Yani şimdi onlarda işsiz ve Mehmet amca direnişe evlatlarının yanına gelirken diğer çiftçi arkadaşlarını da çağırmış beraber gidelim, bizim ürünler tarlada kalacak diye, ikna edememiş. Mehmet amca, "Çiftçilerin gerisi gelmiyor, parayı alacaklarını bu yıl için aldılar ya gelmediler. Seneye de pamuğu satamayacaklar şimdi onu düşünemiyorlar" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Okunma Sayısı: 487