ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ UZMANLIK DALLARI KOMİSYONU VE TARIM DANIŞMANLARI DERNEĞİ İLE TOPLANTI

ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ UZMANLIK DALLARI KOMİSYONU VE TARIM DANIŞMANLARI DERNEĞİ İLE TOPLANTI
ANTALYA
09.04.2010

İzmir toplantısı öncesi değerlendirme yapıldı.

 

Bitki koruma ürünlerinin reçeteli satışı sonrası ilimizde faliyet gösteren zirai ilaç bayileri ile serbest tarım danışmanları arasında yaşanan sorunların çözümü ve çalışmalarda meslek saygınlığının korunmasına yönelik nelerin yapılabileceğinin belirlenmesi amacı ile 08 Nisan 2010 tarihinde bir toplantı yapılmıştır.

Şubemiz toplantı salonunda yapılan ve Şube Başkanımız Vahap TUNCER,Tarım Danışmanları Derneği II.Başkanı Fatih ARSLAN ve yönetim kurulu üyeleri,Şubemiz Zirai İlaç ve Alet Bayii ZDK Başkanı Aziz UZUN ve komisyon üyeleri,Tarım Danışmanları ZDK Başkanı Meral ALKAN ve komisyon üyeleri katılmıştır.

Toplantıda Zirai İlaç Bayileri ile Tarım Danışmanlarının arasında yaşanan sıkıntıların temelinde uygulanması mümkün olmayan "Bitki Koruma Ürünlerinin Reçeteli Satış Yönetmeliğinin" olduğu sonucuna varılmıştır.

Toplantıda Zirai İlaç Bayilerinin kapatılmasına neden olan ,Tarım Danışmanlarının görevlerini layıkıyla yerine getirmelerine engel teşkil eden ve beklenenin aksine zirai ilaç kalıntı sorununu artıran bu yönetmeliğin değiştirilmesi için gerekli girişimlerde bulunulması kararı alınmıştır.

Okunma Sayısı: 1601
Fotoğraf Galerisi