ZMO 43. DÖNEM 2. DANIŞMA KURULU'NA KATILDIK

ZMO 43. DÖNEM 2. DANIŞMA KURULU'NA KATILDIK
KONYA
07.05.2013

Rize`de gerçekleşen ZMO 43. Dönem 2. Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldık.

 

3-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında ZMO Rize Şubesi‘nin ev sahipliğinde gerçekleşen TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası 43. Dönem 2. Danışma Kurulu Toplantısı‘na Konya Şubemiz adına II. Başkanımız Celil ÇALIŞ ve Yazman Üyemiz Ekrem HUĞLU katıldı.

Ziraat Mühendisleri Odası 43. Dönem 2. Danışma Kurulu Toplantısı‘nda söz alan II. Başkanımız Celil ÇALIŞ, "Tarım Danışmanlığı sisteminin yürütülmesinde zorluklar yaşanmaktadır. Ödemenin direk şahıs veya firma anlamında danışmana yapılması gerekmektedir. ZMO Antalya Şubesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklı 22-30 yaş arası meslektaşlarımızın mesleki eğitimi için hazırlanacak eğitim projesini Konya şubesi olarak destekliyor ve düzenlenecek eğitimlerden birine ev sahipliği yapmak istiyoruz" dedi.

Tarımsal yapıların projelendirilmesi ve ruhsatlandırılmasında Tarım İl Müdürlükleri ve İl Özel İdarelerinde karşılaşılan zorlukları ifade eden II. Başkanımız Celil ÇALIŞ, ZMO Genel Merkeziyle geçen yıl yapılan ortak çalışma sonucu Tarım Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının taşra teşkilatlarına Danıştay 8. Dairesinin verdiği kararı uygulaması gerektiği yazışmasını hatırlatarak, ZMO Genel Merkezince Bakanlıkla yapılacak görüşme sonucu Toprak Koruma Projesi hazırlama eğitimi sonrası verilen yetki belgesi gibi tarımsal yapıların projelendirilmesi eğitimi düzenlenmesi ve yapılacak sınav sonucu yetki belgesi verilmesini önerdi.

Okunma Sayısı: 421
Fotoğraf Galerisi