ZMO’NUN 60. YILI ANISINA FİDAN DİKİLDİ

ZMO’NUN 60. YILI ANISINA FİDAN DİKİLDİ
ADANA
12.11.2014

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şubesi, ODA’mızın kuruluşunun 60’ıncı yılında Beyazevler Çamlık alanına 60 çam fidanı dikti.

 

Ziraat Mühendisleri Odası`nın 60`ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Beyazevler Mahallesi Çamlık Mesire alanında gerçekleştirilen ağaç dikim törenine Ziraat Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Şahin Yeter, Şube Başkanı Semih Karademir, üyeler ile eş ve çocukları katıldı.

Törende konuşan Şube Başkanımız Semih Karademir, "60. Yılımızı böyle anlamlı bir etkinlik ile kutlarken 6 Kasım günü canımızı acıtan bir haber ile öfkelendik. Soma`nın Yırca Köylüsü`nün ve ODA`mızın bilimsel veriler ile karşı duruşuna rağmen sermaye çeteleri 6 Kasım gecesi hukukun bütün kurallarını çiğneyerek termik santral alanı açmak için 6000 zeytin ağacını katlettiler"

İKTİDAR DESTEKLİ SERMAYE ÇETELERİ

Zeytin Koruma Yasası`na rağmen, Manisa Valiliği Toprak Koruma Kurulu`nun 2. sınıf tarım toprağı kararına rağmen bu hukuksuzluğu bu katliamı gerçekleştirenlerin hesap vermeleri gerektiğini söyleyen Karademir; "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kamu spotu ile tarım topraklarını korumayı planlarken diğer taraftan iktidar destekli sermaye çeteleri tarım topraklarını bir gecede talan edip 6000 zeytin ağacını katledebiliyor" dedi.

Karademir`in konuşmasının ardından etkinliğe katılanlar 60 çam ağacı fidanını toprakla buluşturdu. 

Okunma Sayısı: 115
Fotoğraf Galerisi