ZMO IX ÖĞRENCİ KURULTAYI

ZMO IX ÖĞRENCİ KURULTAYI
MERKEZ
17.11.2014

Geleneksel Öğrenci Kurultayımızı 33 fakültenin katılımıyla Ankara`da gerçekleştirdik.

 

 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen "IX. Öğrenci Kurultayı", 15 Kasım 2014 tarihlerinde Ankara`da gerçekleştirildi. Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi`nde yapılan kurultaya yurt genelindeki 33 fakülteye bağlı Ziraat, Su Ürünleri, Deniz Bilimleri fakülteleri ve Tütün Eksperliği Yüksek Okulu`ndan, 100`ü aşkın öğrenci ve öğretim üyesi katıldı. 

Kurultayın açılışında ZMO Öğrenci Temsilcisi İlkin İBİL, ODA Başkanımız Özden GÜNGÖR ve TMMOB Başkanı Mehmet SOĞANCI konuşma yaptılar.  

ODA Başkanımız Özden GÜNGÖR, kurultay ile öğrencilere ZMO`yu tanıtmak ve fakülteler arasında genç ZMO ilişkilerini oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. "Kurultayımızın diğer bir amacı da öğrencilerimizin meslekten beklentileri, eğitim ve bölgesel tarım sorunlarını öğrenmek ve bu sorunlara çözüm önerileri aramaktır" diyen GÜNGÖR, tarım sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti. GÜNGÖR, şu görüşleri dile getirdi: 

"Türk tarımı son yıllarda sürekli kan kaybetmekte, üretimdeki artış nüfus artış hızının gerisinde kalmakta ve tarımdan geçimini sağlayamayan çiftçi her geçen gün üretimden kopmaktadır. Verimli tarım arazileri, meralar, zeytinlikler rant uğruna yapılaşmaya açılmakta, yabancıların edindiği arazi miktarı giderek artmakta ve TİGEM işletmeleri özel sektöre devredilmektedir. Sonuç, yetersiz üretim ve ithalatta patlamadır. Son 12 yılın 9`unda tarım ürünleri dış ticareti net açık vermiştir. Tüm zorluklara rağmen üretime devam etmeye çalışan çiftçiyi desteklemek yerine yurtdışından arazi kiralanarak tarım yapılmaya çalışılması ise ibretlik bir durumdur.  

Ülkemiz bu krizden ancak ulusal emek ve üretim odaklı programların uygulanması ile kurtulabilir. Bu nedenle tarım arazilerine, suya ve doğal varlıklarımıza sahip çıkarak, mühendislik bilimini toprakla buluşturarak, daha ucuz maliyetle, kaliteli ve daha çok üretmeli ve dünyayla rekabet edebilmeliyiz."

Kurultaya, CHP Ankara Milletvekili ve önceki dönem ODA başkanlarımızdan Gökhan GÜNAYDIN, II. Başkanımız Prof. Dr. Melahat AVCI BİRSİN, Saymanımız Hamdi ARPA, Yazmanımız Caner AKSAKAL, Yönetim Kurulu üyelerimiz Murat ASLAN, Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK ve Vuslat BEKTAŞ ile Yedek Yönetim Kurulu üyelerimiz Mehtap ERCAN BİLGEN ve Dr. Yener ATASEVEN, İzmir Şube Başkanımız Ferdan ÇİFTÇİ, Malatya Şube Başkanımız Fevzi ÇİÇEK, Muğla Şube Başkanımız Uluhan KORKUT, Şanlıurfa Şube Başkanımız Doç. Dr. Ali Rıza ÖZTÜRKMEN ve Kastamonu İl Temsilcimiz Cihat SİPAHİ katılım sağladı.  

Kurultayda, "Kuraklık ve Tarım, Hayvansal Üretim, Toprak Koruma, Tarım Havzaları, Su Ürünleri ve Balıkçılık Sektörü" başlıkları altında öğrenciler tarafından sunum yapıldı.  

ZMO`nun geleneksel hale getirdiği Kurultay kapsamında, 16 Kasım 2014 Pazar günü de Anıtkabir ziyaret edildi.

Okunma Sayısı: 226
Fotoğraf Galerisi