ZMO`NUN TEKNİK VE KÜLTÜREL GEZİSİ

ZMO`NUN TEKNİK VE KÜLTÜREL GEZİSİ
KONYA
12.05.2011

ZMO’nun Konya`da gerçekleşen 42. Dönem 3. Danışma Kurulu Toplantısı bitiminde ZMO olarak Mevlana Müzesi, Çumra Şeker Fabrikası, Asya Lale ve Çatalhöyük’ü gezdik.

 

ZMO Genel Başkanımız Dr. Turhan TUNCER, Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, Şube Başkan ve Yöneticilerimiz ile İl Temsilcilerimizin katıldığı, 6-8 Mayıs 2011 tarihleri arasındaki Ziraat Mühendisleri Odası 42. Dönem 3. Danışma Kurulu Toplantısının bitiminde Mevlana Müzesi, Çumra Şeker Fabrikası, Asya Lale ve Çatalhöyük‘e gezi düzenlendi.

Çumra Şeker Kampüsü‘nde bulunan tesisleri gezerek ilgililerden bilgi alan ZMO üyelerimiz, Konya Şeker‘in gerçekleştirmiş olduğu tarımsal sanayi yatırımlarını yerinde görmekten duydukları mutluluğu dile getirdiler ve toprakla uğraşan kişiler olarak entegre tesislerden çok etkilendiklerini söylediler. Tesisleri gezdikten sonra Pankobirlik Genel Başkanı Recep KONUK‘la bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik heyet, ""Türkiye‘nin ortasında, Anadolu‘nun göbeğinde, Bozkırın ortasında entegre tesislerin yapıldığını görmekten mutlu olduklarını" kaydettiler.

ZMO Genel Başkanımız Dr. Turhan TUNCER ise, "Çumra Şeker Kampüsü‘nü gezdikten sonra nasıl bir konuşma yapayım diye düşünüyordum. ‘ZMO Özel Ödülü‘ verdiğimiz Recep KONUK bey şunları şunları yaptı diye anlatacaktım. Ama bugün burada nelerin yapıldığını yerinde ve çıplak gözle hepiniz canlı olarak gördünüz ve izlediniz. Verdiğimiz ödülün nasıl anlam bulduğunu hep beraber gördük. Bunu gerçekleştiren başta Recep KONUK olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum ve yolunun açık olmasını dileyerek, yanında olduğumuzu bilmesini istiyorum" diye konuştu.

Çumra Şeker Kampüsü‘nü gezen Ziraat Mühendisi Odası üyelerine bir teşekkür konuşması yapan Pankobirlik Genel Başkanı Recep KONUK ise Ziraat Mühendisi Odası üyelerini Konya Şeker‘de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Okunma Sayısı: 480
Fotoğraf Galerisi