ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
KONYA
10.05.2013

S.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine iyi bir kariyer sahibi olabilmek amacıyla yapılması gerekenler hakkında seminer verdik.

 

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, ODA‘mız üyelerinden Süt ve Süt Ürünleri sektöründen emekli Ziraat Mühendisi Fuat YILMAZ ve Altınay Yem Fabrikası Genel Müdürü Tolga ALTINAY, S.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencilerine Ziraat Mühendislerinin çalışma alanları, geleceğin Mühendisleri olarak şimdiden ne gibi hazırlıklar yapmaları konusunda aydınlatıcı ve yönlendirici bilgiler verdiler.

Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, ZMO‘nun amaç ve görevleri, Ziraat Mühendislerinin Görev ve Yetkilerine İlişkin Tüzük,  Ziraat Mühendisinin çalışma alanları, görevleri çalışma ortamı ve koşulları, iyi bir Ziraat Mühendisi nasıl olunur konularında öğrencileri bilgilendirdi.

Bugün dünyanın en önemli konularından birinin tarım ve tarımsal ürünler ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti;

"Küresel ısınmanın yaşandığı ve nüfusu giderek artan dünyada birim alandan daha fazla verim alabilmek için birtakım tedbirler alınmaktadır. Ülkemizde de üretimin kontrollü ve bilinçli yapılabilmesi amacıyla tarım sektöründe pek çok yeni uygulamalar gündeme gelmektedir. Bu durum ile Ziraat Mühendislerinin görev ve sorumlulukları artmaktadır.

Bugün itibari ile çok fazla işsiz Ziraat Mühendisi kalmamıştır. Yine de siz mezuniyetten sonra iş bulmakta zorluk yaşamak istemiyorsanız yabancı dil sorununu çözmeli, bölümünüzle alakalı farklı sertifikaları da mutlaka elinizde bulundurmalısınız. Ziraat Mühendisinin hakkını savunan, en büyük sivil toplum örgütü olan Ziraat Mühendisleri Odası‘na mutlaka bulunduğunuz illerde kayıt yaptırmalı ve yönetimlerde aktif görev almalısınız.

Okulda iken kendini yetiştiren bir öğrencinin okuldan mezun olduktan sonra işsiz kalması söz konusu değildir."

Fuat YILMAZ ve Tolga ALTINAY da hayvan besleme ve hayvansal ürünler üretimiyle alakalı mesleki tecrübe ve bilgilerini paylaşarak zootekni bölümü öğrencilerinin sorularını cevapladılar.

  

Okunma Sayısı: 734
Fotoğraf Galerisi