ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER

ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER
KONYA
17.05.2011

ZMO Konya Şubesi olarak Zootekni Bölümü öğrencilerine Ziraat Mühendisinin çalışma alanları, geleceğin mühendisleri olarak şimdiden ne gibi hazırlıklar yapmaları gerektiği konusunda aydınlatıcı ve yönlendirici bilgiler verdik.

 

Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, Ziraat Mühendisleri Odası üyelerimizden Aygın Süt A.Ş. nin sahibi Zooteknist Ziraat Mühendisi Ali Tunahan AYGIN, Şeker Yemden Zooteknist Ziraat Mühendisi Kaşif Koral KOÇAK, Zooteknist Ziraat Mühendisi Ertuğrul ASLAN ve Zooteknist Ziraat Mühendisi Ali ÇOLAK, S.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü 4. sınıf öğrencilerine okulu bitirdikten sonra iş hayatında karşılaşacakları problemler, zootekni bölümünde okuyan öğrenciler olarak kendilerini sektöre hazırlamak amacıyla ne gibi çalışmalar yapmaları gerektiği, ZMO‘ nun amaç ve görevleri, Ziraat Mühendisinin çalışma alanları, görevleri çalışma ortamı ve koşulları, iyi bir Ziraat Mühendisi nasıl olunur konularını içeren seminer verdiler.

Başkanımız Özkan TAŞPINAR, Ziraat Mühendislerinin Görev ve Yetkilerine ilişkin tüzük hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilere çalışmak istedikleri sektöre yönelik kendilerini geliştirmelerini ve kısa sürelide olsa bu doğrultuda özel sektörde çalışmaları gerektiğinin önemine dikkat çeken Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti;

"Bugün itibari ile çok fazla sayıda işsiz Ziraat Mühendisi kalmamıştır. Yinede siz mezuniyetten sonra iş bulmada zorluk yaşamak istemiyorsanız yabancı dil sorununu çözmeli, bölümünüzle alakalı farklı sertifikaları da mutlaka elinizde bulundurmalısınız. Ziraat Mühendisinin hakkını savunan, en büyük sivil toplum örgütü olan Ziraat Mühendisleri Odası‘na mutlaka bulunduğunuz illerde kayıt yaptırmalı ve yönetimlerde aktif yer almalısınız."

Ali Tunahan AYGIN, Kaşif Koral KOÇAK, Ertuğrul ASLAN ve Ali ÇOLAK öğrencilere geleceğin Zooteknist Ziraat Mühendisleri olarak şu andan itibaren kendilerini nasıl geliştirebileceklerini, Zooteknist olarak tarım ve hayvancılık sektöründe nerelerde çalışabilecekleri konularında bilgiler verdiler.

Seminer, öğrencilerle karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.

  

  

Okunma Sayısı: 1352
Fotoğraf Galerisi