TARIM VE MÜHENDİSLİK
TARIM VE MÜHENDİSLİK

Sayı: 107
Aralık 2014

Sunuş

Sevgili Meslektaşlarım,

 

Ziraat Mühendisleri Odası`nın 1980`den bu yana 35 yıldır yayınını kesintisiz sürdüren Tarım ve Mühendislik Dergisi`nin 107. sayısı ile sizlere merhaba demenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

1954 yılında kurulan ODA`mız 60 yıllık hizmet hayatına, gerek teknik, mesleki ve bilimsel eserler olsun, gerekse sempozyum, panel ve konferans gibi toplantılar olsun, ülkemiz tarihi ve tarım sektörüne ışık tutacak ve yön gösterecek pek çok çalışma sığdırmıştır. Önümüzdeki dönemde de Odamızın saygınlık ve ağırlığını daha da artırmak, meslektaşlarımızın haklarını daha fazla korumak, çevremize-doğamıza-toprağımıza yönelik ilgimizi aynı duyarlılık ve kararlılıkla sürdürmek, tarım ile uğraşanların hak ve çıkarlarını korumak; emekten, üretimden, özgürlükten yana ilkeli tavrımızı sürdürmek temel ilkelerimiz ve önceliklerimiz olmaya devam edecektir.

 

Sevgili meslektaşlarım, geride bıraktığımız döneme, tarım arazilerimiz, zeytinliklerimiz ve meralarımızı tehdit eden uygulamalar damgasını vurmuştur. Birkaç örnek vermek gerekirse, Soma Yırca ve İzmir Urla`da zeytinlikler katledilmiş, AOÇ`de yasalara aykırı şekilde yapılaşma devam etmiş, Konya`da Bahri Dağdaş Araştırma Enstitüsü`nün 1. sınıf tarım arazisi üzerinde hastane kurulmasına izin verilmiş ve Bakanlar Kurulu kararıyla meraların amacı dışında kullanılabilmesine olanak sağlanmıştır. Zaten kısıtlı olan doğal varlıklarımızı tehdit eden bu gelişmelere karşı ODA`mız mesleki kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde basın açıklamaları, protesto gösterileri ve toplantılar düzenlemiş, kamuoyunun dikkatini konuya çekmek için TV ve radyo programlarına katılım sağlamıştır.

Değerli Meslektaşlarım,  

 

ODA`mızın her 5 yılda bir düzenlediği Ziraat Mühendisliği VIII. Teknik Kongresi 12-16 Ocak 2015 tarihlerinde Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi`nde gerçekleştirilecektir. Tarım sektörünün tüm yönleriyle tartışılarak çözüm yollarının üretileceği kongrede 100`ü aşkın bilim insanı tarafından 81 bildiri sunulacaktır. Kongremiz tüm üyelerimizin katılımına açıktır.  

 

Ziraat Mühendisleri Odası, 60 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da her platformda üyelerinin mesleki haklarını dile getirerek, bunları geliştirmeye çalışacak, üretici ve köylünün yanında yer alacak, tarım sektörü ve ülke sorunlarının çözümüne katkı koymayı sürdürecektir. 

 

ODA`mız, bilime, gerçeğe ve demokrasiye olan sarsılmaz inancı ve kamu yararını her şeyden üstün tutan yurtsever tutumu ile yoluna devam etmektedir. 

 

Tüm üyelerimize, selam ve saygılarımı sunarım.

 

 

Özden GÜNGÖR

 

Başkan

 

İcindekiler