TARIM VE MÜHENDİSLİK
Sayı:
116-117
Haziran 2017
İcindekiler
SUNUŞ 3
LED AYDINLATMANIN BİTKİLERİN BESİN MADDELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ 4
Araş.Gör.Gamze ÇAKIRER- Prof.Dr.Köksal DEMİR
MEYVE VE SEBZELERDE HASAT KRİTERLERİ 9
Araş.Gör. Özge HORZUM - Prof.Dr. Hatice DUMANOĞLU
TÜRKİYE-RUSYA TARIM SAVAŞLARI 14
TÜRKİYE`DE KIRSAL GÖÇÜN TARIM SEKTÖRÜNE ETKİLERİ 35
Doç. Dr. Yener ATASEVEN
MİLLİ TARIM PROJESİ 39
BİR ÜRÜNÜNÜN ORGANİK OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIZ? 47
Cem Özkan
GIDA ve TARIM ETİĞİ 55
Halil AGAH
TÜRKİYE`DE MERA ALANLARI İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER ve UYGULAMALARDA OLUŞAN SORUNLARIN ANALİZİ 58
Nursal SEÇKİN
SU ÜRÜNLERİ ÜRETİMİMİZİN YAPISI 69
BALIK YEMLERİNDE ALTERNATİF PROTEİN KAYNAĞI ARAYIŞI 81
Yrd. Doç. Dr. Levent DOĞANKAYA
KAREKİN DEVECİYAN VE TÜRKİYE`DE BALIK VE BALIKÇILIK 85
Gülüşan EMANET ERGÜL
BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR 87
Ekim ÖZAL
BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ DENETİM ELEMANI OLMAK 88
SEKTÖRDEN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ 89
Ayşen Tuğba UYSAL
AZ BİLİNEN SUCUL CANLILAR 90
Rıdvan Erdem KANAT
İZMİR KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ`NİN DENİZEL EKOSİSTEM ÜZERİNDE YARATACAĞI OLUMSUZ ETKİLER 92
Gönül Saniye ÖZOK
CUMHURİYET TARİHİNİN İLK BALIKÇILIK OKULU: MARMARA BALIKÇILIK MEKTEBİ 94
Ozan Akan AKŞAR
ORKİNOS YÜKLÜ LADY TUNA GEMİSİ KARAYA OTURDU 96
Yücel Onur ÖZGÜR