TARIM VE MÜHENDİSLİK
TARIM VE MÜHENDİSLİK

Sayı: 116-117
Haziran 2017

İcindekiler

SUNUŞ 3

LED AYDINLATMANIN BİTKİLERİN BESİN MADDELERİ ÜZERİNE ETKİLERİ 4

Araş.Gör.Gamze ÇAKIRER- Prof.Dr.Köksal DEMİR

MEYVE VE SEBZELERDE HASAT KRİTERLERİ 9

Araş.Gör. Özge HORZUM - Prof.Dr. Hatice DUMANOĞLU

TÜRKİYE-RUSYA TARIM SAVAŞLARI 14

TÜRKİYE`DE KIRSAL GÖÇÜN TARIM SEKTÖRÜNE ETKİLERİ  35

Doç. Dr. Yener ATASEVEN

MİLLİ TARIM PROJESİ 39

BİR ÜRÜNÜNÜN ORGANİK OLUP OLMADIĞINI NASIL ANLARIZ? 47

Cem Özkan

GIDA ve TARIM ETİĞİ   55

Halil AGAH

TÜRKİYE`DE MERA ALANLARI İLE İLGİLİ DÜZENLEMELER ve UYGULAMALARDA OLUŞAN SORUNLARIN ANALİZİ 58

Nursal SEÇKİN

SU ÜRÜNLERİ ÜRETİMİMİZİN YAPISI 69

BALIK YEMLERİNDE ALTERNATİF PROTEİN KAYNAĞI ARAYIŞI   81

Yrd. Doç. Dr. Levent DOĞANKAYA

KAREKİN DEVECİYAN VE TÜRKİYE`DE BALIK VE BALIKÇILIK 85

Gülüşan EMANET ERGÜL

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR 87

Ekim ÖZAL

BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ DENETİM ELEMANI OLMAK 88

SEKTÖRDEN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ 89

Ayşen Tuğba UYSAL  

AZ BİLİNEN SUCUL CANLILAR 90

Rıdvan Erdem KANAT

İZMİR KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ`NİN DENİZEL EKOSİSTEM ÜZERİNDE YARATACAĞI OLUMSUZ ETKİLER 92

Gönül Saniye ÖZOK

CUMHURİYET TARİHİNİN İLK BALIKÇILIK OKULU:  MARMARA BALIKÇILIK MEKTEBİ 94

Ozan Akan AKŞAR  

ORKİNOS YÜKLÜ LADY TUNA GEMİSİ KARAYA OTURDU 96

Yücel Onur ÖZGÜR